Яйчено руло с плънка от шунка и кашкавал
Солено руло от яйца с колбас и кашкавал.
Необходими продукти:
- 125 г крем сирене (1 опаковка)
- 100 мл мляко
- 1 с.л. с връх брашно
- 1/2 ч.л. сол
- 6 яйца
- 2 с.л. олио
- 1 с.л. горчица
- 100 г кашкавал
- 150 г шунка или бекон
- няколко стръка пресен лук
Начин на приготвяне:
1. Крема сиренето и млякото изсипете в купа и с пасатор ги превърнете в хомогенна смес.
2. Добавете брашното, солта и яйцата и пасирайте отново.
3. Застелете правоъгълна тава с хартия за печене, намажете хартията с 2 с.л. олио и изсипете сместа в нея.
4. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 25 минути.
5. Докато се готви използвайте времето, за да нарежете шунката на малки кубчета, да рендосате кашкавала и да наситните пресния лук.
6. Изпечения яйчен блат извадете от фурната и намажете с горчицата. Поръсете половината кашкавал, отгоре кубчета шунка или бекон, после лук, след това пак кашкавал, като си запазите съвсем малко кашкавал и лук за декорация.
7. С помощта на фолиото, върху което е готвено ястието, го навийте на руло. Поръсете с кашкавал и върнете във фурната за 5 минути.
8. Извадете, поръсете с пресен лук и сервирайте.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ