Регистрация

Яйчено руло с плънка от шунка и кашкавал

Яйчено руло с плънка от шунка и кашкавал
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1504

Солено руло от яйца с колбас и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 125 г крем сирене (1 опаковка)
  • 100 мл мляко
  • 1 с.л. с връх брашно
  • 1/2 ч.л. сол
  • 6 яйца
  • 2 с.л. олио
  • 1 с.л. горчица
  • 100 г кашкавал
  • 150 г шунка или бекон
  • няколко стръка пресен лук

Начин на приготвяне:

1. Крема сиренето и млякото изсипете в купа и с пасатор ги превърнете в хомогенна смес.

2. Добавете брашното, солта и яйцата и пасирайте отново.

3. Застелете правоъгълна тава с хартия за печене, намажете хартията с 2 с.л. олио и изсипете сместа в нея.

4. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 25 минути.

5. Докато се готви използвайте времето, за да нарежете шунката на малки кубчета, да рендосате кашкавала и да наситните пресния лук.

6. Изпечения яйчен блат извадете от фурната и намажете с горчицата. Поръсете половината кашкавал, отгоре кубчета шунка или бекон, после лук, след това пак кашкавал, като си запазите съвсем малко кашкавал и лук за декорация.

7. С помощта на фолиото, върху което е готвено ястието, го навийте на руло. Поръсете с кашкавал и върнете във фурната за 5 минути.

8. Извадете, поръсете с пресен лук и сервирайте.

 

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта