Соден хляб със сирене без месене
Бърза и лесна содена питка без месене с плънка от кашкавал и сирене.
Бон Апети
Излъчен на 16.03.2017
Правенето на домашен хляб е майосторство, особено когато се месят пълнени питки. В тази рецепта за содени хлебчета обаче няма нито философия, нито майосторство - просто се обединяват продуктите в купа и след това сместа се изсипва в тава и се пече. Няма месене, няма втасване, няма дори и оформяне на питките.
Содата се гаси в кисело мляко, изсипва се в купа заедно с брашното, малко сол, яйце, чубрица, натрошено бяло сирене, рендосан кашкавал и масло. Не трябва дори миксер за разбиването, което се получава добре и с вилица. Омешаните на две - на три продукти се загребват и се изсипват в намаслена тава на няколко части, които слягат при печене и образуват питки. Големината на хлебчетата е изцяло по ваше желание.
Пече с до зачервяване - за 15-20 минути в зависимост от големината (тук вече ще ви се наложи да проверявате хляба) на 200 градуса. После просто можете да разчупите и да се насладите на хляб с автентичен български вкус, който можете да поднесете допълнително с лютеница или друг тип разядка. Страхотна закуска за почивните дни или пък вечеря, ухаеща на домашен уют.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ