Хляб с маслини и колбас
Содена питка с месо и подправки в стил солен кекс с маслини, шунка и кашкавал.
Бон Апети
Излъчен на 27.03.2017
Солен кекс с шунка и кашкавал - страхотна идея за следобедна закуска, пък дори и за основно ястие, което да замени вредните сандвичи и купените пици. В пълнения домашен соден хляб се слагат съставки като за пица - шунка (или дриг колбас по избор), кашкавал и маслини. Можете да импровизирате и с други продукти като гъби и бяло сирене, както и да сложите подправките, които обичате, дори и лют пипер.
Първо се приготвя содено тесто, като се започва с гасенето на сода в кисело мляко. Следва да си разбием яйца с малко сол, а после да смесим брашното, киселото мляко и яйцата, за да се получи тесто. В него се слагат кубчета шунка, кашкавал и разполовени маслини, както и още добавки по ваше желание. Лора и Стоян ароматизират тестото с риган, за да замирише съвсем на пица. Остава само да изсипем тестото във форма терин или друга тавичка, която предварително сме застлали с намокрен пергамент или сме намзнили и набрашнили и да пуснем да се пече за 40 минути. Толкова е лесно!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ