Регистрация

Свински ребърца в портокалов сос

Свински ребърца в портокалов сос
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1444

Печени свински ребра с портокалов сок.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1-1,2 кг свински ребърца с месце и кожа
  • 2 големи сочни портокала
  • 1 с.л. царевично брашно
  • 1 с.л. мед
  • лют пипер на люспи
  • сол и пипер на вкус
  • 2 скилидки чесън
  • 20 г масло

Начин на приготвяне:

1. Разделете ребърцата на по 1-2 в комплект. След това обтрийте хубаво със сол и пипер и оставете настрана.

2. Изцедете сока от портокал и половина.

3. Сгорещете сух тиган и запечатайте ребрата на него като ги готвите на висока температура от всички страни за по 1-1:30 минути. След това извадете в йенска тавичка.

4. Налейте портокаловия сок в тигана и намалете огъня на умерен. С шпатула отстържете загорелите месца така че да се абсорбират в сока. Добавете намачкания чесън и меда. Гребнете 2-3 с.л. от сока в тигана, прехвърлете в купичка, където е царевичното брашно и разбъркайте. После налейте на тънка струйка и оставете да закъкри.

5. Залейте ребърцата с 2/3 от сока, поръсете с лютия пипер и пуснете да се готвят на 200 градуса за 20-25 минути. В останалата 1/3 от сока добавете маслото и бъркайте докато се разтопи.

6. След изваждане разпределете в порции, залейте с останалата 1/3 сок и поднесете с резени от останалата половинка портокал.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта