Регистрация

Свински ребра в ананасово къри

Свински ребра в ананасово къри
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2936

Свински ребра с лют сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

Подправки:

  • 5 лука шалот (нарязани на филийки)
  • 4 скилидки чесън (нарязани на филийки)
  • 2,5 см лимонова трева (нарязана)
  • 8 бр. сушено чили (без семената)

За маринатата:

  • 1 с.л. рибен сос
  • 2 с.л. сос хойсин
  • 1 с.л. универсален сос за овкусяване
  • 1 с.л. къри на прах
  • 2 с.л. царевично брашно
  • 1 ч.л. сол
  • 1/8 ч.л. пипер

Друго:

  • 1 кг свински ребра (хубаво измити)
  • 1.5 ч.ч. вода
  • 12 кубчета ананас (консервиран) с 2 с.л. от сиропа
  • 10 бр. листа къри (измити и подсушени)
  • 2 с.л. фъстъчено олио
  • 1 ч.ч. нарязан кориандър

Начин на приготвяне:

1. В кухненски робот смесете всички необходими продукти, изброени при подправки и ги сложете в купа. Добавете и продуктите за маринатата.

2. Сложете в така получената смес свинските ребра и ги покрийте равномерно. Мариновайте за поне 4 часа.

3. Сгорещете олиото и сотирайте листата къри докато се усети ароматът им.

4. Прибавете свинското с цялата марината.

5. Пържете като разбърквате и добавете вода след няколко минути.

6. Оставете да се вари на слаб огън за около 35 мин.

7. Сложете ананаса и сиропа от консервата и разбъркайте. Варете още 10 мин.

8. Добавете магданоза и свалете от огъня. Разбъркайте, за да разпределите равномерно магданоза. Сипете в чиния и поднесете.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта