Руска разядка с цвекло и нар
Руско мезе на пластове с месо, майонеза, ядки и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 2 цвекла
- 1 глава лук
- 2 с.л. олио
- 3 картофа
- 2 моркова
- 200 г сготвено пилешко месо (сварени гърди или бутчета за бульон или остатъци от пиле на грил)
- 2-3 яйца
- 1 нар
- 100 г орехи
- 180-220 мл майонеза
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Сварете цвеклото, морковите, картофите и яйцата. След като са готови, ги рендосайте, но в отделни чинии. Това е предястие, което се реди на пластове, затова продуктите остават несмесени.
2. Пилешкото месо накъсайте или нарежете на малки парченца.
3. Лука наситнете и запържете в олиото до златисто.
4. В средата на голяма чиния или поднос, в който ще се сервира ордьовърът, сложете кръгла чаша. Около нея се редят продуктите, като всеки пласт се овкусява със сол и пипер, но внимателно, за да не се прекали, нито да остане безсолно. Ето и как вървят пластовете, като се редят в симетрична окръжност около чашата един върху друг:
4.1. - картофите, следва тънък пласт майонеза
4.2. - половината цвекло и после майонеза
4.3. - моркови и след това майонеза
4.4. - орехи
4.5. - половината пилешко и пласт майонеза
4.6. - пърженият лук и майонеза
4.7. - варените яйца и майонеза
4.8. - останалото пилешко и майонеза
4.9. - втората част от цвеклото и отгоре плътен слой майонеза
5. Нарът разрежете през средата. Напълнете купа с вода, потопете плода и с пръсти оронете зрънцата. Отсипете ципите и водата и след това прехвърлете зърната в гевгир, за да се отцедят. С тях украсете ордьовъра. Приберете в хладилник до момента на поднасяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ