Регистрация

Руска разядка с цвекло и нар

Руска разядка с цвекло и нар
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 2925

Руско мезе на пластове с месо, майонеза, ядки и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 цвекла
  • 1 глава лук
  • 2 с.л. олио
  • 3 картофа
  • 2 моркова
  • 200 г сготвено пилешко месо (сварени гърди или бутчета за бульон или остатъци от пиле на грил)
  • 2-3 яйца
  • 1 нар
  • 100 г орехи
  • 180-220 мл майонеза
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Сварете цвеклото, морковите, картофите и яйцата. След като са готови, ги рендосайте, но в отделни чинии. Това е предястие, което се реди на пластове, затова продуктите остават несмесени.

2. Пилешкото месо накъсайте или нарежете на малки парченца.

3. Лука наситнете и запържете в олиото до златисто.

4. В средата на голяма чиния или поднос, в който ще се сервира ордьовърът, сложете кръгла чаша. Около нея се редят продуктите, като всеки пласт се овкусява със сол и пипер, но внимателно, за да не се прекали, нито да остане безсолно. Ето и как вървят пластовете, като се редят в симетрична окръжност около чашата един върху друг:

4.1. - картофите, следва тънък пласт майонеза

4.2. - половината цвекло и после майонеза

4.3. - моркови и след това майонеза

4.4. - орехи

4.5. - половината пилешко и пласт майонеза

4.6. - пърженият лук и майонеза

4.7. - варените яйца и майонеза

4.8. - останалото пилешко и майонеза

4.9. - втората част от цвеклото и отгоре плътен слой майонеза

5. Нарът разрежете през средата. Напълнете купа с вода, потопете плода и с пръсти оронете зрънцата. Отсипете ципите и водата и след това прехвърлете зърната в гевгир, за да се отцедят. С тях украсете ордьовъра. Приберете в хладилник до момента на поднасяне.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта