Руска салата с риба тон на редове
Ордьовър с риба, картофи, моркови, яйца, майонеза и авокадо.
Необходими продукти:
- 2 консерви филе от риба тон в собствен сос
- 3 варени моркова
- 4 варени картофа
- 8 кисели краставички
- 3 варени яйца
- 1 авокадо
- сокът от половин лимон
- връзка зелен лук
- 2 опаковки майонеза
- сол и пипер на вкус
- черни маслини без костилка за украса
Начин на приготвяне:
1. Рендосайте морковите и картофите на едро ренде и им сложете подправки на вкус.
2. Обелете авокадото, рендосайте и него и го полейте с лимоновия сок.
3. Отцедете рибата от соса.
4. В такава последователност наредете в блюдо за салати по половината от тези продукти и покрийте със слой майонеза.
5. Върху майонезата поръсете с наситнени на кубчета 4 кисели краставички, а отгоре на тях поръсете с нарязан пресен лук.
6. Разделете белтъците от жълтъците на яйцата и стрийте жълтъците отгоре. След това пак намажете с майонеза.
7. Още веднъж наредете пластовете картофи, моркови, авокадо и риба тон, кисели краставички, лук и пак покрийте с майонеза.
8. Върху майонезата рендосайте яйчените белтъци, а след това украсете с черни маслини и стръкчета зеленина по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ