Постни печени картофи с чесън и подправки
Половинки картофи на фурна с универсална подправка, чесън и зехтин.
Картофените гарнитури са идеални за сервиране на всякакви гозби. Постните печени картофи пък са полезна веганска храна, която да не натежи на стомаха, но да зарадва тялото с бленуваните засищане и вкус. Дали самостоятелно или като допълнение към основното, тези бързи за готвене картофи с коричка на фурна, показани от канала Dazzle Spoon, са идеално решение за заети домакини.
В чиния или тавичка се смесват универсална подправка с намачкан чесън, още малко сол и червен пипер. Ако харесвате картофите и с друга подправка - босилек, риган или розмарин, можете да сложите и от нея. Картофите се обелват и разрязват на половинки. Всяка от тях се овалва с натискане в подправките. Редят се в тава, застлана с хартия за печене, и отгоре се покапват със зехтин или олио.
Пъхват се в предварително загрята на 220 градуса фурна за 40-тина минути - докато хванат наистина златиста коричка. Можете да направите по-голямо количество, а ако не държите да са вегански, след изпичане, докато са още топли, можете да сложите върху всяка половинка по парченце масло.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ