Картофени лодки с шунка и кашкавал
Пълнени картофи с кашкавал и шунка.
Печени картофи с шунка и кашкавал готви Иван Звездев в канала си Кухнята на Звездев. Това мезе или предястие може да изиграе ролята и на основно, стига да сервирате повечко лодки в една чиния. В него има всичко - зеленчуков въглехидрат, месо (което можете да замените с друг любим колбас или с гъби, царевица, броколи, ако не желаете да хапвате мръвки), масло и сиренена коричка. Пък и комбинацията от картофи, масло, колбас и кашкавал е класика за солените ястия.
Първо картофите се измиват хубаво и се надупчват с вилица. Добре е да изберете по-големи картофи. Следва да ги поставите в намаслена тава и да покапете с още олио. После посолявате и бутвате в предварително загрята на 180 градуса фурна за 50-60 минути - зависи от големината и сорта на картофа.
Изпечените картофи се разрязват на лодки и с лъжичка се изгребва сърцевината. Докато е още топла, се смесва с масло и се овкусява със сол, пипер и пресен лук. Добавят се продукти по избор - шунка или бекон, можете да импровизирате с наситнена луканка, както и да изберете вегетарианския вариант с гъби и зеленчуци. Получената смес се разпределя в картофите. Отгоре се поръсва с кашкавал и се запича на 200 градуса до порозовяване на кората. Как точо се прави - гледайте във видеото по-горе.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ