Печени картофи с масло и кашкавал
Чеснови картофи на фурна с масло и кашкавалена коричка.
Необходими продукти:
- 1 кг картофи
- 200 мл бульон или вода
- 80 г масло
- сол и черен пипер
- 3-4 скилидки чесън
- 100 г кашкавал
Начин на приготвяне:
1. Обелете картофите и ги нарежете на парченца в тава.
2. Намачкайте чесъна на паста със сол и прибавете към картофите. Овкусете с още сол и пипер и разбъркайте.
3. Внимателно сипете бульона или водата на дъното на съда. Върху картофите наредете маслото, нарязано на слайсове.
4. Покрийте тавата с алуминиево фолио и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 40 минути.
5. Рендосайте кашкавала, а картофите развийте от фолиото, за да се запекат. Намалете температурата на 180 градуса и гответе още 10 минути. После поръсете кашкавал и допечете.
6. Сервирайте топло, като залеете със соса, останал на дъното на тавата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ