Картофи на фурна със сметана и кашкавал
Гартен от картофи в сметаново-чеснов сос.
Печените картофи на фурна са страхотна лесна и бърза за направа гарнитура, която да бъде добър приятел и вкусно допълнение към меса и риби, както и леко безмесно основно. Но стане ли въпрос за френска кухня, готвенето е една идея по-нежно. Ето как в канала Всегда Вкусно правят картофен гартен - печени картофи в сос от сметана с чесън и индийско орехче, поднесени с коричка от кашкавал. Лесно, вкусно и леко изискано.
Течна млечна готварска незаквасена сметана се подгрява до кипване със сол, пипер, индийско орече и намачкан чесън. Картофите се нарязват на шайби и се редят с леко застъпване в добре намаслена тава. След всеки ред картофени шайби се залива с част от сметаната. Подредената тавичка се пъхва в предварително загрята фурна на 160 градуса за 40 минути. Следва да се извди, да се поръси с рендосан кашкавал и да се допече за още 5 минути. Как точно се прави всичко това - гледайте във видеото, а точните продукти и стъпки на готвене можете да видите ТУК.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ