Пържен ориз с яйца, скариди и зеленчуци
Ориз на тиган със зеленчуци и скариди.
Необходими продукти:
- 250 г ориз
- 750 мл вода
- 150 г замразена грах
- 2 моркова
- 3 яйца
- 120 г дребни сварени скариди
- 4 с.л. олио
- сол и пипер на вкус
- куркума
Начин на приготвяне:
1. Сварете ориза във водата и след това изсипете докато е още топъл в голяма тава, за да се изпари течността и да остане пръхкав.
2. Сварете морковите като ги пуснете във вряща вода за 10 минути. След това нарежете на малки кубчета.
3. Сгорещете олиото в голям тиган. Добавете ориза и гответе докато зърната съвсем се разделят. Разделяйте по време на пърженето с шпатула.
4. Чукнете яйцата и продължете да бъркате енергично. Щом се повтвърдят, добавете грахта, моркова и скаридите. Овкусете със сол, пипер и куркума и гответе докато прецените, че ясието е готово.
5. Сервирайте като гарнитура или основно. Ако искате азиатски акцент, капнете малко соев сос след махане от огъня. В този случай внимавайте със соленето.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ