Регистрация

Пържен ориз с чушки и яйца

Пържен ориз с чушки и яйца
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 3529

Ориз с яйца и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

На всеки се случва да му остане варен ориз от готвене на предходна манджа. И после идва въпросът какво да се прави с това малко количество – грях е да се изхвърли, но е безвкусно да се изяде. Пък обикновено остава толкова, че не стига и за една порция. Ето какво спретнах аз и се хареса вкъщи.Толкова, че после си сварихме ориз само за да повторим ястието.

Необходими продукти:

  • 1 ч.ч. варен ориз (1 ч.ч. в сварено състояние)
  • 4 яйца
  • 2 зелени чушки
  • 2 червени чушки
  • 2 люти чушки (ако обичате люто)
  • 2 с.л. олио или друга растителна мазнина за готвене
  • 30 г масло
  • 1 с.л. соев сос
  • черен пипер на вкус
  • няколко листа зеле или по-добре айсберг

Начин на приготвяне:

1. Почистете чушките от семките, разрежете ги на 2 части по дължина и след това нарежете на тънки полумесеци по ширина.

2. Пригответе си зелето или айсберга като го нарежете на тъни дълги ленти. Не ви трябва много, просто да има за свежест, защото е усезаема, но не трябва да става натрапчива.

3. Сгорещете растителната мазнина в тиган и после пуснете маслото. Щом се разцвърчи добавете чушките и гответе 3 минути като разбърквате.

4. Добавете ориза и с шпатула разделяйте зърната. Щом се появи първото зърно, хванало загар, чукнете яйцата. Мешайте непрестанно докато белтъкът се втвърди напълно. Ако ви харесва, оставете жълтъка леко рохак. Ако ли не – гответе до пълното опържване на яйчената смес.

5. Спрете котлона, но не махайте тигана. Добавете наситненото зеле и соевия сос. Подправете с черен пипер и още подправки по желание. Не спирайте да бъркате докато соевият сос оцвети еднакво всички зърна. След това махнете от огъня.

6. Поднесете и се насладете на най-бързото основно за двама, което хем си е домашна манджичка, хем е без месо, хем нахранва доста стабилно. Ако сте оставили жълтъците рохки, поднесете с филийка хляб. Сложете на масата и още соев сос, защото най-вероятно ще потрябва. Даденото количество е за баланс на вкуса, но някои го предпочитат по-натрапчив.

ориз на тиган със зеленчуци

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта