Пържен ориз с кетчуп
Омлет захлупва ориз със скариди.
Необходими продукти:
- 1 малка глава лук, нарязан на кубчета
- 6 сурови скариди, нарязани на кубчета
- 2 с. л. масло
- олио за готвене
- 2 яйца (по желание заделете 1 жълтък)
- 2 ч. ч. сварен бял ориз
- 2 с. л. кетчуп (и допълнително за украса)
Начин на приготвяне:
1. В тенджерка сложете 1 с. л. масло.
2. Запържете лука и добавете скаридите.
3. Извадете лука и скаридите, когато са почти готови.
4. Добавете още 1 с. л. масло в същия съд и добавете ориза.
5. С помощта на шпатула разделете зрънцата ориз едно от друго.
6. Прибавете лука и скаридите в ориза и гответе докато скаридите се сготвят напълно.
7. Изключете котлона и добавете кетчупа. Разбъркайте.
8. Сложете ориза в чиния
9. Разбийте яйцата.
10. Добавете олио за готвене в малка тенджерка.
11. На слаб огън бавно изсипете яйчената смес в кръг.
12. Изключете котлона преди яйцето да се е сготвило съвсем.
13. Обърнете го върху горещия ориз в чиния (така яйцето ще продължи да се готви).
14. Поръсете с още кетчуп и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ