Регистрация

Пържен ориз с царевица по китайски

Пържен ориз с царевица по китайски
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 6522

Ориз със свинско и зеленчуци на тиган.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • фъстъчено олио
  • 4 яйца, разбити
  • около 2 с.л. джинджифил, фино нарязан
  • 5 скилидки чесън, фино нарязан
  • кафяв лук, нарязан на кубчета
  • зърна царевица
  • 4 тънки резена бекон
  • 400 свинско филе, тънко нарязано
  • около 1 ч.л. захар
  • 2 с.л. китайско вино за готвене
  • 4 порции сварен бял ориз
  • 1 с.л. сос от стриди
  • зелен лук
  • 1-2 ч.л. универсална суха подправка
  • 1 с.л. сусамово олио

Начин на приготвяне:

1. Сгорещете уока и добавете щедро количество фъстъчено олио (може да използвате и зеленчуково олио, но фъстъченото придава характерен аромат).

2. Когато се сгорещи, добавете яйцата и пържете до готовност. Извадете от съда и прехвърлете върху хартиена салфетка, за да се отцеди излишната мазнина.

3. Добавете още олио и запържете джинджифила и чесъна, като разбърквате непрекъснато, докато усетите аромата им.

4. Добавете лука и пържете до полу-прозрачност.

5. Прибавете царевицата, след това бекона и свинското, като заделите соса на свинското за после.

6. Сложете захарта и виното и оставете да се позапържи.

7. Добавете изпържените яйца и разбъркайте много добре, така че да се натрошат.

8. Добавете останалите необходими продукти, заедно със заделения сос на свинското и разбъркайте енергично.

9. Поднесете веднага.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта