Пържена пица с пилешко и кашкавал
Домашна пица с месо и карамелизиран лук.
Необходими продукти
- 3/4 чаша брашно + 1/4 чаша царевично нишесте
- 1/2 чаена лъжичка суха мая
- 1/4 чаена лъжичка сол
- 1/2 чаена лъжичка захар
- 1 1/2 супена лъжица зехтин и още за пърженето
- 1/3 чаша хладка вода
- сос за пица по избор
За пицата:
- 200 г печено пилешко
- чесън
- карамелизиран лук
- кашкавал
Начин на приготвяне:
1. Смесете първите 5 съставки. Постепенно добавяйте вода докато сместа започне да прилича на тесто. Би трябвало да е леко лепкаво, но не прекалено.
2. Сложете тестото на набрашнена повърхност и месете няколко минути докато стане гладко. Оформете топка и сложете в намазнена купа. Покрийте с фолио и го оставете да втаса докато се удвои - около час-два.
3. Когато стане готово, разделете тестото на две. Разточете и покрийте с фолио или мокра кърпа. Оставете още 20 минути да се понадигне.
4. Набрашнете точилката си и разточете до желаната дебелина.
5. Покрийте тигана с олио и сложете на среден огън. Когато олиото е горещо, сложете тестото и намалете котлона, за да не загори. Покрийте тигана.
6. След няколко минути проверете коричката и вижте дали не е леко кафява и хрупкава отдолу. Когато стане, обърнете от другата страна. Сложете соса си за пица и всички продукти. След това можете да сложите за малко в скаричка, за да се разтопи сиренето и да се запекат избраните от вас съставки, но можете и просто да покриете отново тигана.
7. Сервирайте гореща и добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ