Провански наденички и с плоента
Качамак със сирене и наденица.
Необходими продукти:
За наденичките:
- 1.5 кг наденички
- 500 г намачкани домати от консерва
- 500 г нарязани домати от консерва
- провански подправки
- 2 големи глави лук
- магданоз
- сол и пипер
За полентата:
- 6 чаши вода
- 350 г инстантна полента
- 150 г масло, студено и нарязано на кубчета
- 100 г ситно настърган пармезан
- 1 чаша листа босилек
- 400 г настъргана моцарела
- сол и пипер
Начин на приготвяне:
На прованските наденички:
1. В тиган или на грил, изпечете добре наденичките. Сложете настрани.
2. Нарежете лука на тънки шайби и в голяма тенджера го задушете, докато се карамелизира леко.
3. Сложете при тях наденичките и двата вида консервирани домати, разбъркайте добре.
4. Поръсете с провански подправки. Сложете на вкус от тях.
5. Овкусете със сол и пипер ако е нужно.
6. Продължете да готвите, докато ястието е парливо горещо.
7. Поръсете с грубо нарязан магданоз и разбъркайте добре.
На полентата със сирене:
1. Подгответе си тава 20 на 20 см. и я застелете с хартия за печене (или използвайте друг квадратен съд за печене).
2. Сложете вода да заври.
3. Постепенно сипете и разбъркайте във врящата вода полентата и я сварете, като бъркате 2-3 минути или докато се сгъсти.
4. Отстранете от огъня и добавете маслото, пармезана. Разбъркайте и овкусете със сол и пипер.
5. Изсипете половината полента в тавата с хартията за печене.
6. Поръсете с босилек и моцарела.
7. Изсипете останалата полента отгоре и загладете повърхността.
8. Оставете да се охлади леко и после сложете в хладилника за 1 час или докато се стегне (може да охладите и през нощта).
9. След като се стегне, нарежете на квадрати.
10. Загрейте грил тиган и изпечете квадратите, докато сиренето се разтопи и двете страни покафенеят. Сиренето се стапя за нула време, така че го дръжте под око. Ако сирената пуснат прекалено много влага, ще бъде по-трудно да прехвърлите ястието в съд без да изглежда като пълна бъркотия (говоря от личен опит).
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ