Полента със сирене
Средно | Порции 4
| Видяна: 16689
Еврокачамак с козе сирене.
Необходими продукти:
- 1 ч.ч. едро смляно царевично брашно
- 4 ч.ч. вода
- 1/2 ч.ч. настъргано сирене "Грана Падано" (или друг вид сирене по избор)
- 1/4 ч.ч. зехтин или масло от бели трюфели
- сол и пипер на вкус
- 1 скилидка чесън
Начин на приготвяне:
1. Кипнете водата.
2. Когато заври, намалете огъня на среден и прибавете царевичното брашно, солта, пипера и чесъна.
3. Разбъркайте хубаво.
4. Когато получите желаната гъстота, намалете огъня до слаб и прибавете олиото и сиренето.
5. Поднесете в купа и украсете с допълнително сирене по желание.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 20-30 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ