Регистрация

Полента с гъби, лук и сирене

Полента с гъби, лук и сирене
Средно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 5243

Италиански качамак със зеленчуци и сирена.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 чаени лъжички зехтин
  • 1 глава нарязан лук
  • ½ кг нарязани гъби  
  • 1 чаена лъжичка листа от розмарин
  • 1/4 чаша бяло вино /по желание/
  • 1 чаша сирене „рикота”
  • 1/3 чаша козе сирене
  • 3 супена лъжица брашно
  • сол и прясно смлян черен пипер
  • ½ кг полента (качамак)
  • 2 големи нарязани домата
  • 1/3 чаша натрошено сирене

Начин на приготвяне:

1. Намажете с масло 20 см квадратен съд за печене.

2. Загрейте мазнина в голям тиган. Сложете чесън и разбъркайте. След това добавете лук, бъркайте докато омекне и придобие златист цвят.

3. Сложете  гъбите, розмарина и виното. Разбъркайте добре и изчакайте повечето течност да се изпари. Бъркайте 15 минути.

4. Разбъркайте и добавете рикота с козе сирене, подправени със сол и пипер. Изсипете брашното и разбъркайте до получаване на хомогенна смес.

5. Загрейте добре фурната до 180 градуса.

6. Вземете полента, разделена на пластове. Обелете найлона и я нарежете на филийки. Дебелината им да е такава, че да може да се покрият поне два слоя.

7. Сложете единия пласт полента на дъното на чинията. Покрийте с част от гъбената микстура. Отгоре сложете доматената смес и начупеното сирене.

8. Сложете нов пласт полента и отново я полейте с гъбената, доматената микстура и сиренето в същия ред.

9. Печете около 60 минути, докато започнат да излизат мехури.

10. Преди да сервирате, оставете да изстине за около 15 мин.


Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта