Пресни картофи с репички и халуми
Пресни картофки на пара с пролетни зеленчуци, маслини и пържено халуми.
Бон Апети
Излъчен на 25.04.2017
Пролетна питателна картофена салата, гарнитура с картофи или пък основно ястие в гръцки стил - всичко това се открива в една рецепта за задушени пресни картофки със сирене, маслини, сусам, зеленчуци и горчичен дресинг. Ако сте предвидили тази салата за предястие, то не сервирайте тежко основно, защото може да сте се понахранили още преди то да е дошло на трапезата.
Първо картофките се готвят на пара докато омекнат. Можете и да ги запържите, за да станат хрупкави и питателни, но тогава ястието ще е една идея по-нездравословно. Все пак и кипърското сирене халуми се пържи, защото неутралният му вкус изисква термична обработка. Следва да наситним зеленчуците - пресен лук и репички, които носят добрия дух на пролетта. Остава да нарежем маслини, които да подсилят гръцката нотка. После смесваме всичко (без халумито) заедно и разбъркваме.
Салатата овкусяваме с дресинг от горчица, оцет и зехтин, риган и копър, сол и пипер. Размесваме, изсипваме в индивидуални чинии и отгоре поръсваме кубчетата халуми. Ето едно страхотно ястие, подходящо за всякакви поводи.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ