Печени пресни картофи с масло и сирена
Чеснови пресни картофки с подправки и микс от сирена.
Бон Апети
Излъчен на 02.05.2017
Ето вкусна идея какво да сготвим с пресните малки картофки, които вече се настаниха в плод-зеленчука и изкушават с пролетното си настроение. Лора и Стоян ги превръщат в основа на питателно и елегантно ястие с луксозни сирена, като обаче обявяват, че видовете сирена, които ще решите да добавите могат да са изцяло според вкуса и наличността в хладилника. Защото всяка комбинация си има своето неповторимо очарование.
Първо картофките се измиват и се овалват много хубаво в масло. Следва да влязат в застлана с пергамент тава, да се овкусят със сол и пипер и да се поготвят във фурната. През това време се прави сместа от сирена и подправки като пресен магданоз и намачкани скилидки чесън се миксират с рендосано сирене грюйер, накъсана моцарела и крем сирене. Картофките се покриват със сместа и се допичат. А щом излязат от фурната, се поръсват с още малко магданоз за свежест.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ