Пресни картофки с копър и чесън
Пържени бейби картофки в масло.
Необходими продукти:
- 1 кг малки пресни картофчета
- 1 пакетче масло от 125 грама
- половин връзка копър
- половин връзка пресен чесън
- сол
Начин на приготвяне:
Измиваме старателно картофките, без да ги белим и ги поставяме в огнеопорен съд с капак. Заливаме ги с половината от разтопеното масло. Наливаме върху тях малко вода, посоляваме ги и ги слагаме да се задушават с капак. След около 20-тина минути ги разбъркваме леко и ги оставяме да се пекат. Изваждаме готовите картофи и ги изсипваме в тиган, в който сме разтопили останалото масло. Пържим докато придобият златист загар. След като са готови, махаме от котлона и ги наръсваме обилно със ситно нарязаните копър и пресен чесън.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ