Постни чушки с киноа и моркови
Вегански пълнени чушки с киноа.
Леко, постно и диетично ястие се готви в канала Dazzle Spoon - това са пълнени зелени чушки с киноа и зеленчуци, които ще заситят глада без да добавят в тялото излишни калории. Основното се приготвя за половин час и къкри още 20 минути, докато се превърне в диетично плато. Ето как:
Морков и глава лук се наситняват. В тенджера се сипва олио и зеленчуците се задушават в него до омекване. Добавя се киноата, налива се вода и се готви докато се развари. Плънката се овкусява със сол и пипер, а докато киноата кипва, се почистват чушките от семки и дръжки и се измиват. След това се пълнят с получената запръжка, в която можете да добавите още малко вода, за да не се налага да варите ястието. Вие избирате дали да го готвите на тенджера или на фурна.
За печене плънката трябва да е почти готова - зърната киноа да са се разпукали. Ако ще варите, не е необходимо. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 25 минути. Ако ще варите, дръжте 20 минути след кипването на водата в тенджерата, в която сте правили запръжката. На финала поднесете с поръска от пресен лук или пресен магданоз. Ако не държите да е веганско, можете да сервирате и с кисело мляко.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ