Гарнитура от киноа в касерола
Варена киноа със сол и олио.
Необходими продукти:
- 2 с.л. олио
- 280 г киноа
- 1/2 ч.л. сол
- 560 мл вода
Начин на приготвяне:
1. Изсипете киноата в купа, залейте с вода и измийте. Исипете водата и повторете.
2. В касерола сипете олиото и сгорещете на умерен огън. Изсипете киноата и бъркайте 2 минути.
3. Добавете солта, размешайте и залейте с водата. Хубаво е да е вряла или поне много топла.
4. Изчакайте да кипне, намалете огъня на слаб, сложете капак и оставете да се вари 20 минути.
5. Вдигнете капака. Очаква се киноата да е погълнала цялата вода, а зрънцата да са се разпукали. Ако е така, махнете от огъня.
6. Разрохкайте с вилица, за да се отделят зрънцата и оставете настрани без капак за 2-3 минути да се изпари остатъчната влага.
7. Сервирайте като гарнитура или полезно постно основно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ