Пилаф от киноа с гъби
Гарнитура от киноа с бульон, гъби и лук.
Необходими продукти:
- 500 г киноа
- 50-80 г масло
- 200-250 г гъби
- 1 глава лук
- олио
- 3-4 скилидки чесън
- сол и пипер на вкус
- пресен магданоз
- 500 мл бульон - пилешки или зеленчуков
Начин на приотвяне:
1. Почистете гъбите и ги нарежете на парченца. Лука и чесъна наситнете. Киноата измийте в цедка под течаща вода. Наситнете си и листенца магданоз.
2. Сгорещете олио в тенджера. Запържете гъбите докато пуснат водата си, добавете лука и гответе докато стане прозрачен.
3. Добавете киноата и чесъна. Разбърквайте три минути и налейте бульона. Добавете масло или 30 мл растителна мазнина, ако искате ястието да е безмесно. Оставете да се готви 15-20 минути докато бульонът изври, а семената киноа се разпукат.
4. Малко преди да махнете от огъня овкусете със сол и пипер и прибавете наситнените листа магданоз. Разбъркайте и опитайте, като внимавате да не се изгорите.
5. Поднесете като леко основно или гарнитура.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ