Киноа с рукола и меден дресинг
Салата от киноа с краставица, листни зеленчуци и дресинг с мед и лимон.
Модерен вариант на салата от домати и краставици се готви в Кухнята на Звездев, където към традиционните продукти се добавят рукола, киноа и меден дресинг, за да се получи вкусно и полезно предястие, богато на витамини и минерали.
Първо киноата се изсипва в цедка и се измива под течаща вода. В съд се кипва вода със сол и щом заври, се добавя киноата. Трябват ѝ 20-тина минути на умерен огън докато се отворят хубаво зрънцата. През това време доматите и краставицата се режат на кубчета, а руколата - на лентички. Ако листата ѝ са прекалено малки, можете да ги оставите и цели. В отделна купичка се изсипва прясно изцеден сок от лимон и се добавя към него мед, балсамов оцет и чесън - на прах или намачкана скилидка. Разбърква се, добавя се сол и се налива зехтин.
Готовата киноа се отцежда в цедка или гевгир от водата на варенето и се шокира под течаща студена вода. Добавя се при зеленчуците. Залива се с дресинга и се разбърква. Точните пропорции - гледайте във видеото.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ