Регистрация

Плодов пай с вишни, сливи и орехи

Плодов пай с вишни, сливи и орехи
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 4217

Маслен пай с плодове и ядки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 грама брашно
  • 150 грама масло
  • 120 грама захар
  • 1 яйце
  • 10 грама бакпулвер
  • 20 грама пудра захар

За плънката:

  • 50-100 грама вишни (сурови или замразени, но без костилки)
  • 50-100 грама сушени сини сливи
  • 50 грама орехи

* можете да замените плодовете с други по желание

Начин на приготвяне:

1. Смесете брашното с маслото и захарта до получаването на трохи. Работете с ръце - ще ви е най-лесно.

2. Накиснете сините сливи във вряла вода, за да се раздуят.

3. В маслените трохи добавете бакпулвера и яйцето - замесете маслено тесто и го приберете в хладилника за 20-30 минути.

4. През това време нарежете на парчета или оставете цели (както предпочитате) вишните, а сините сливи отцедете и наситнете. Смесете плодовете с ядките, като можете да добавите и захар или лъжица-две кисело мляко по желание.

5. Извадете тестото от хладилника и пуснете фурната да загрява на 180 градуса.

6. Разделете тестото на две сравнително еднакви (като едната е малко по-голяма от другата) части и разточете по-голямата.

7. Намазнете тавичка за печене на пайове и сложете разточеното тесто така, че да образува борд. След това изсипете в него плодовата плънка.

8. Раточете и втората част и захлупете с нея пая, като прещипете крайщата. Можете да намажете с разбит жълтък.

9. Фурната вече трябва да е загряла. Печете сладкиша за 25 минути в средата й.

10. След изваждане поръсете с пудра захар.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта