Пай с праскови, нектарини и боровинки
Вкусен тестен десерт с плодове.
Необходими продукти:
- кора за пай
- 3 праскови, изчистени от костилките и нарязани на полумесец
- 2 нектарини, изчистени от костилките и нарязани на полумесеци
- ½ - ¾ ч.ч. боровинки
- 1/3 ч.ч. захар
- 3 - 4 с.л. царевично нишесте
- ½ ч.л. канела
- щипка сол
Начин на приготвяне:
1. Разточете тестото за пая на кръг малко по-голям от тавичката, в която ще го печете.
2. Загрейте фурната на 190 С.
3. Измийте, почистете и нарежете на полумесеци прасковите и нектарините. Обелете плодовете, ако кожицата им е прекалено дебела. Поставете всички плодове в дълбока купа.
4. Смесете всички сухи съставки.
5. Внимателно добавете към тях плодовете. (Ако плодовете са много сочни, добавете още малко нишесте, за да се посгъсти сместа.)
6. Оставете плодовете да починат 5 минути преди да ги изсипете във формата с тестото.
7. Завийте краищата на тестото върху плодовете. Наръсете със захар.
8. Запечете за около 45 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ