Крамбъл с вишни или череши
Вишнев сладкиш с шоколад и маслени трохи.
Необходими продукти:
- 400 г вишни или черешки, почистени от костилките (остатъчната месеста част трябва да е 400 г, така че си вземете поне 600 г непочистени плодове); можете да използвате и замразени
- 150 г пудра захар
- 1 яйце
- 1 млечен шоколад (100 г)
- 100 г масло
- 150 г брашно
- 1 с.л. галета
Начин на приготвяне:
1. Ако иползвате замразени плодове, размразете ги и изцедете стриктно отделилата се вода. След това поръсете с 2 с.л. пудра захар и галетата и оставете настрана да се овкусят. Ако използвате пресни плодове, директно посипете със захарта и галетата.
2. 70 г от маслото на стайна температура претрийте с брашното и останалата захар на трохи. Приберете в хладилника.
3. Останалите 30 г масло поставете в метална съдинка, където сте натрошили шоколада на квадратчета. След това разтопете заедно на водна баня.
4. Разбийте яйцето хубаво с миксер до побеляване.
5. Изсипете вишните при разтопения шоколад, изчакайте леко да се охлади и добавете и яйцето. Пресипете в малка тавичка.
6. Отгоре поръсете с маслените трохи.
7. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30 минути.
8. Внимателно извадете парчета от сладкиша и сервирайте докато е топъл, по желание с топка сладолед.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ