Пилешки хапки с лук и сметана
Пържено пилешко в масло с лук и сметанов сос.
Необходими продукти:
- 750 г пилешко месо от бутче, гърди или смесено
- 2 с.л. олио
- 2 глави лук
- 1 с.л. брашно
- 2 с.л. сметана
- 70 г масло
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Пилешкото месо нарежете на малки хапки, а лука наситнете.
2. Изсипете месото в 10 г масло, смесено със 1 с.л. олио в тигана и пържете до готовност, като разбърквате периодично.
3. Извадете месото, сгорещете още 10 г масло и 1 с.л. мазнина и запържете в тях лука до позлатяване.
4. Върнете пилешките мръвки и овкусете със сол и черен пипер. Гответе докато омекнат.
5. Сложете в тигана останалите 50 г масло и изсипете брашното. Разбъркайте докато се разтопи.
6. Изсипете сметаната, захлупете с капак и гответе няколко минути на слаб огън до пълна готовност на мръвчиците.
7. Поднесете, като поръсите с наситнен магданоз и любимата гарнитура по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ