Пилешки гърди с макарони и кашкавал
Макарони с пилешки хапки и млечен сос.
Необходими продукти:
- 450 г пилешки гърди
- 80 г масло
- сол и пипер
- босилек на прах
- 100 г кашкавал
- 2 с.л. брашно
- 250 г макарони
- 400 мл мляко
- пресен магданоз или босилек по желание
Начин на приготвяне:
1. Пилешкото месо нарежете на хапчици. Поръсете със сол и пипер. Сгорещете 40 г от маслото в тиган, добавете пилешкото и гответе 5-6 минути до пълна готовност, като поръсите с босилек на прах или друга избрана подправка. Прехвърлете в чиния готовите хапчици.
2. Сложете пастата да се свари в 2 литра подсолена кипяща вода и гответе колкото е описано на опаковката. След сваряване прецедете през гевгир и изсипте в купа.
3. Докато пастата се вари в тигана от готвенето на пилешкото добавете останалото масло и щом се разтопи, запържете в него брашното. Наливайте постепенно млякото и гответе на слаб огън до сгъстяване на соса. Разбърквайте, за да не останат бучки.
4. Рендосайте кашкавала. Добавете 1/3 (на око) от него в млечния сос и рзбъркайте, за да се разтопи.
5. Наситнете магданоза.
6. Обединете пастата, пилешкото, половината магданоз и соса и разбъркайте хубаво. Прехвърлете в индивидуални порции.
7. Отгоре поръсете с още рендосан кашкавал и пресен магданоз или босилек. Поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ