Пилешки бутчета с шафран и ядки
Бутчета по азиатски с шафран, червен лук и ядки.
Необходими продукти:
- 2 кг пилешки бутчета
- 2 глави червен лук
- 100 мл зехтин
- 20 г джинджифил (пресен)
- 1 ч.л. канела
- 1 с.л. червен пипер
- щипка шафрн
- сол и пипер
- 2 лимона
- 50-80 г почистен шамфъстък (може да замените с белени фъстъци или кашу)
Начин на приготвяне:
1. Шафрана накиснете в 50 мл гореща вода. Лука нарежете на колелца. Смесете зехтина с настъргания на ситно джинджифил, канелата и червения пипер. Добавете шафрана и изстискания лимонов сок и разбъркайте.
2. Бутчетата обтрийте със сол и пипер и след това накиснете в маринатата. Ако са долно и горно, разделете ги. Добавете и лучените шайби. Дръжте поне 30 минути като периодично обръщате. Можете да оставите и за цяло денонощие, за да се овкусят съвършено.
3. Подредете бутчетата в голяма тава без да се застъпват. Встрани наредете лука. Покапете с част от останалата марината. Печете в предварително загрята на 190 градуса фурна за 30 минути.
4. Ядките нарежете на едро с нож. На 25-тата минута от готвенето на месото, го поръсете с ядките.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ