Регистрация

Пилешки бутчета паприкаш

Пилешки бутчета паприкаш
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1275

Пиле паприкаш или пилешки бутчета на тиган в маслен сос с подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходии продукти:

  • 2 с.л. олио
  • 1,2 кг долни пилешки бутчета
  • 1/2 глава лук
  • 4 скилидки чесън
  • 2 с.л. доматен концентрат
  • 3 с.л. червен пипер (млян; сладък)
  • 30 г масло
  • 2 с.л. брашно
  • 500 мл пилешки бульон
  • сол и пипер на вкус
  • листа магданоз по желание

Начин на приготвяне:

1. Изсипете олиото в голям тиган с по-дълбок борд и сгорещете на умерен към силен огън.

2. Сложете бутчетата в тигана и дръжте по 6 минути от двете страни, като периодично въртите. За 12 минути се очаква да сте ги запечатали отвсякъде. Извадете и заделете.

3. Намалете огъня на умерен и прибавете наситнения лук. Гответе 3 минути като бъркате. После прибавете намачкания или минат през преса чесън и гответе още 1 минута.

4. Сипете в тигана доматената паста и сладкия пипер. Бъркайте в продължение на минута. Сложете маслото, поръсете брашното и пържете още 60-70 секунди при постоянно мешане.

5. Постепенно наливайте топлия бульон като разбърквате на каша в него запръжката. Щом сте го сипали целия и закъкри, овкусете със сол и пипер.

6. Върнете бутчетата втигана, намалете малко огъня и оставете да се готвят 15 минути. След това обърнете и гответе още 15 минути.

7. Махнете от огъня, поръсете с листа магданоз по желание и можете да поденсете или да захлупите с капак за няколко минути.

 

Източник: YouTube/Всегд Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта