Пилешки бутчета паприкаш
Пиле паприкаш или пилешки бутчета на тиган в маслен сос с подправки.
Необходии продукти:
- 2 с.л. олио
- 1,2 кг долни пилешки бутчета
- 1/2 глава лук
- 4 скилидки чесън
- 2 с.л. доматен концентрат
- 3 с.л. червен пипер (млян; сладък)
- 30 г масло
- 2 с.л. брашно
- 500 мл пилешки бульон
- сол и пипер на вкус
- листа магданоз по желание
Начин на приготвяне:
1. Изсипете олиото в голям тиган с по-дълбок борд и сгорещете на умерен към силен огън.
2. Сложете бутчетата в тигана и дръжте по 6 минути от двете страни, като периодично въртите. За 12 минути се очаква да сте ги запечатали отвсякъде. Извадете и заделете.
3. Намалете огъня на умерен и прибавете наситнения лук. Гответе 3 минути като бъркате. После прибавете намачкания или минат през преса чесън и гответе още 1 минута.
4. Сипете в тигана доматената паста и сладкия пипер. Бъркайте в продължение на минута. Сложете маслото, поръсете брашното и пържете още 60-70 секунди при постоянно мешане.
5. Постепенно наливайте топлия бульон като разбърквате на каша в него запръжката. Щом сте го сипали целия и закъкри, овкусете със сол и пипер.
6. Върнете бутчетата втигана, намалете малко огъня и оставете да се готвят 15 минути. След това обърнете и гответе още 15 минути.
7. Махнете от огъня, поръсете с листа магданоз по желание и можете да поденсете или да захлупите с капак за няколко минути.
Източник: YouTube/Всегд Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ