Пиле паприкаш с паста
Пилешка гоздба с много зеленчуци.
Необходими продукти:
- 600 г пилешко месо, нарязано на парчета
- 2 с.л. растително олио
- 2 големи червени чушки камби, без семки и без дръжки, нарязани на ленти
- 1 голяма жълта чушка камба, без семки и без дръжка, нарязана на ленти
- 1 голяма оранжева чушка камба, без семки и без дръжка, нарязана на ленти
- 1 глава лук, нарязана на тънки филии
- 4 с.л. сладък червен пипер
- 2 ч.л. лют червен пипер
- сол и черен пипер
- ½ ч.л. майорана
- 2 с.л. брашно
- ¾ ч.ч бяло вино
- 2 консерви домати, нарязани на кубчета
- 2/3 ч.ч. заквасена сметана
- магданоз
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната до 150°С.
2. Овкусете нарязаните парчета пиле със сол, черен пипер и лют червен пипер.
3. Загрейте растителното масло в голяма, дълбока тенджера, докато започне да къкри.
4. Поставете парче пилешко с кожата надолу и пържете около 5 минути.
5. Обърнете пилешкото, като използвате щипци, и оставете на огъня за още 5 минути. След това свалете от огъня и поставете в чиния.
6. Повторете процедурата с останалите парчета пилешко месо. Не слагайте прекалено много парчета едновременно.
7. Използвайте мазнината, отделена от пилето, и запържете в нея лука за около 7 минути.
8. Добавете всичките нарязани чушки камби и пържете около 5 минути.
9. Смесете сладкия червен пипер, майораната и брашното, след това изсипете в тенджерата, разбъркайте и гответе за минута.
10. Добавете виното, за да деглазирате залепналите по дъното на тенджерата остатъци, като остъргвате дъното с дървена лъжица. След това добавете нарязаните домати.
11. Парчетата пилешко месо вече трябва да са изстинали и готови за по нататъшна обработка. Отстранете кожата и върнете месото в съда. Уверете се, че е почти напълно потопено в течността.
12.Поставете тенджерата във фурната и гответе за около половин час.
13. Отстранете от огъня и разбъркайте сметаната с част от горещата течност, за да изравните температурите им. След това излейте сметаната в тенджерата и разбъркайте.
14. Сервирайте върху ориз или паста. Гарнирайте с магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ