Регистрация

Пилешка супа с гъби, сметана и масло

Пилешка супа с гъби, сметана и масло
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 1404

Гъбеба супа с пилешко месо, сметана и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 с.л. олио
  • 350 г месо от пилешки бутчета без кост
  • 50 г масло
  • 20 г моркови
  • 300 г пресни печурки или кралски печурки
  • 2 с.л. брашно
  • 700 мл пилешки бульон
  • 3 скилидки чесън
  • сол, пипер и суха мента на вкус
  • 1 дафинов лист
  • клонка пресен розмарин
  • 250 мл млечна готварска незаквасена сметана
  • листата на 1/2 връзка магданоз

Начин на приготвяне:

1. Нарежете пилешкото месо на парченца с големината на 1/2 хапка. Наситнете лука, моркова нарежете на малки гредички, а гъбите почистете и нарежете на полумесеци.

2. В тенджера сгорещете на умерен огън олиото и запържете месцата за 3-4 минути. Извадете в отделен съд.

3. Добавете 25 г от маслото, лука и морковите гответе 3 минути. Добавете и гъбите и гответе още 3 минути като бъркате почти постоянно.

4. Пуснете още 25 г масло в тенджерата, поръсете брашното и постепенно налейте 300 мл от бульона. Отгоре подправете с чесъна и изчакайте да кипне.

5. Върнете пилешкото в супата, добавете сол и пипер на вкус, мента, дафинов лист и клонка розмарин, ако имате. Залейте с останалия бульон.

6. Изчакайте да кипне, захлупете с капак и гответе 7 минути на слаб към умерен огън.

7. Махнете капака, налейте сметаната, разбъркайте и кипнете.

8. Махнете супата от огъня, извадете дафиновия лист и розмарина, подправете с листа наситнен пресен магданоз, разбъркайте и сервирайте докато е топла.

 

Източник: YouTube/Всегда Вксуно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта