Пилешка супа с бутчета, моркови и фиде
Супа с пилешко месо, фиде и кисело мляко.
Сгряваща пилешка супа за студеното време къкри на котлона на Dazzle Spoon. Традиционната пилешка супа с фиде е разнообразена от добавката на кисело мляко вместо застройка и освен като предястие може да се сервира като леко основно.
За начало почистете бутчетата, кипнете вода, добавете в нея обелкки от лук, моркови, целина и подправки по желание - дафинов лист, бахар и черен пипер на зърна. Сварете бутчетата и прецедете бульона. Следва да кипнете половин литър вода и да добавите в него наситнени моркови и лук. През това време пилешкото ще се е охладило и ще можете да го почистите от костите и да накъсате на хапки. Добавяте и него в тенджерата, заливате с бульона и оставяте да къкри половин час.
На финала на готвенето слагате в супата фиде и наливате разбито кисело мляко. Разбърквате и оставяте за още 10 минути на огъня. После сервирате топла, по желание с поръска от наситнен пресен магданоз или листенца целина (керевиз). Как точно се прави - гледайте във видеото на Dazzle Spoon.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ