Пилешка супа с царевица, гъби и ориз
Бърза шарена и лесна пилешка супа със зеленчуци.
Необходими продукти:
- пилешки гърди с костта
- 2 пилешки бутчета
- 250 г моркови
- 1/2 глава червен лук
- 2 стръка целина
- 2 сурови царевички (с кочана)
- 150 г дребни печурки или други гъби по избор
- няколко скилидки чесън
- 5 см. корен джинджифил
- вода
- 3 с.л. ориз
- сол на вкус
- пресен лук или магданоз за поднасяне по желанние
Начин на приготвяне:
1. Пилешките бутчета и целия фенер с гърдите сложете на дъното на тенджера.
2. Гъбите почистете и оставете цели, като махнете пънчетата. Моркова нарежете на полумесеци, лука - на парчета, царевицата - през кочана на парчета с дебелина около 5-6 см. Джинджифила рендосайте, чесъна намачкайте. Измийте ориза.
3. Сложете върху месото всички продукти и залейте с вода. Трябва да залее всичко останало, а гъбките и царевичките да заплуват в нея. Овкусете със сол.
4. Варете на умерен към силен огън половин час след кипването. Малко след като заври можете да отпените. Гответе под капак.
5. Извадете фенера и почистете месото от него. Върнете го в супата и е готова за сервиране. По желание поднесете с поръска от листа магданоз или пресен лук.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ