Печено телешко в плик с розмарин
Задушено телешко в плик с възможност за последващо запичане.
Необходими продукти:
- 1-1,2 кг телешко месо
- сол и черен пипер
- 3 клонки розмарин
- 50 г масло
- 50 мл бяло вино
Начин на приготвяне:
1. Нарежете месото на големи парчета, ако е цяло. Ако са отделни мръвки, си ги оставете така.
2. Обтрийте със сол и пипер и оставете на стайна температура за 10 минути.
3. Изсипете виното в плика, добавете клонките розмарин, а след това и мръвките. Наредете резени масло отгоре. Завържете плика.
4. Поставете плика в тава и бутнете във фурната. Пуснете на 200 градуса за 1 час. След това намалете на 180 градуса и печете още 20-тина минути.
5. По желание последните 10 минути от готвенето отрежете внимателно горната част на плика и оставете мръвките да се запекат. Така ще имат коричка, но в плика пък няма да остане от вкусния сос на готвенето. Преценете сами как ще ви хареса повече.
6. Поднесете топло с още резени масло отгоре и гарнитура по желание - картофено пюре или зеленчуци на пара.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ