Цяло пиле с картофи в плик
Пиле в плик с картофи, моркови и лук.
Необходими продукти:
- 1 пиле
- 1 кг картофи
- 1 голяма глава лук
- 4 скилидки чесън
- 1 морков
- сол и пипер
- 40 г масло
- червен пипер
- плик за печене
Начин на приготвяне:
1. Маслото размекнете на крем и разбъркайте със сол, червен и черен пипер и 2 намачкани скилидки чесън. Намажете пилето външно, вътрешно и подкожно с ароматния крем.
2. Моркова разрежете на половини по дължина и след това на напречни полумесеци с дебелина около 1-1,5 см. Лука нарежете на полумесеци. Изсипете в купа.
3. Обелете картофите, разполовете и след това нарежете на кубчета с размер колкото хапка. Прибавете при лука и морковите, овкусете със сол и черен пипер и добавете 2 намачкани скилидки чесън. Разбъркайте.
4. Изсипете в плика зеленчуците и положете пилето с гърдите надолу. Вземете си от по-големите пликове, защото малките не събират цяло пиле.
5. Поставете плика внимателно в тава и продупчете с върха на нож няколко малки дупки отгоре - колкото да излиза част от парата.
6. Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете за 60-70 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ