Регистрация

Печено свинско със сметана и зеленчуци

Печено свинско със сметана и зеленчуци
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 1712

Свинско месо с лук и чушки в сметанов сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1,5 кг свинско месо (цяло парче или няколко по-малки парчета)
  • 4 глави лук
  • 8 скилидки чесън
  • 2 големи сладки червени чушки
  • сол и пипер на вкус
  • 1 опаковка майонеза от около 100 мл
  • 500 мл готварска млечна незаквасена сметана

Начин на приготвяне:

1. Месото обтрийте със сол и пипер и шпиковайте с разполовени скилидки чесън. Поставете в голяма тава.

2. Наситнете лука и посипете месото отгоре.

3. Наситнете и чушките и посипете с кубчетата лука върху месото.

4. Разбъркайте сметаната с майонезата. Залейте ястието.

5. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 2 часа.

6. Сервирайте с хляб или варени картофи за топкане на соса.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 2:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта