Печени гъби с кайма и кашкавал
Най-лесната мусака без картофи, тиквички и патладжани.
Печена кайма с гъби във формата на мусака показва Иван Звездев, като нарича ястието нетрадиционна мусака. А то представлява гъби и кайма под коричка от кисело мляко, яйца и кашкавал. Приготвя се доста бързо и радва с идейността си.
Първо гъбите се режат на едро и се запържват в олио. Овкусяват се със сол и пипер и се изсипват на дъното на тавичка. Следва в същия тиган да се запържи и каймата докато стане на трохи. Към нея се добавя универсална подправка и отделно чубрица, черен и червен пипер на вкус. После се изсипва върху гъбите. Отгоре се покрива с кисело мляко, оставя се да престои, за да се маринова в киселото мляко и се пече на 180 градуса за 20-тина минути.
През това време се разбиват яйцата и се рендосва кашкавалът. Мусаката се залива с разбитите яйца и се порсъва с рендосания кашкавал. Връща се във фурната на същата температура за още 15 минути. А веднага след това е готова за хапване.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ