Панирани патладжани с плънка от сирена
Патладжанени хапки с моцарела и рикота.
Вкусни, но и леко пипкави хапки от патладжан с плънка от сирена и босилек, се готвят в Tasty. Мезенцето е страхотно, но направата му отнема време. Все пак крайният резултат си заслужава, така че ако нямате какво да домакинствате в свободния следобед, отдайте се на направата на тази сладост.
Първо патладжаните се режат на кръгчета, посоляват се и се оставят да се обезгорчат. След това се подсушават. За плънката се смесват рикота (или извара) с рендосана моцарела и настърган пармезан. Добавя се яйце и босилек и се разбърква. Плънката се разпределя върху половината от патладжаните, а с останалите кръгчета се захлупва. Гледайте във видеото точно как се прави. Готовите хапки влизат във фризера за един час.
Следва познатата процедура - хапките се овалват последователно в брашно, разбито яйце и галета и се пържат на маслена баня. А после се изваждат върху домакинска хартия, изчаква се няколко минути да се отцедят и се сервират. По желание можете да поднесете доматен сос за топкане.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ