Оризова каша с гъби и моркови
Варен ориз с пилешко, гъби и зеленчуци.
Необходими продукти:
- ориз, сварен и охладен
- кубче пилешки бульон
- джинджифил
- чесън
- целина
- лук
- морков
- гъби
- пилешко месо
- бял пипер
Начин на приготвяне:
1. Пригответе супата, като разтворите кубчетата пилешки бульон в кипяща вода и добавите целина, морков, лук, няколко скилидки чесън и няколко големи парчета джинджифил. Покрийте и оставете да къкри за 20 мин.
2. Добавете пилешкото в супата и варете до омекване, след което заделете и оставете бульона да къкри. Накъсайте месото с вилица и заделете в купа. Овкусете.
3. След като супата се редуцира малко, овкусете и нея.
4. Сложете ориза в купа и прецедете бульона отгоре. Покрийте с накъсаното месо и сварените в бульона зеленчуци. Поднесете с щипка бял пипер, пържен чесън и няколко капки сусамово или чили олио по ваше желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ