Овесена каша с горски плодове
Здравословна овесена каша с горски плодове за закуска.
Необходими продукти:
- 1 ч.ч. овесени ядки
- 1 ч.ч. сезонни горски плодове (пресни или замразени)
- 30 г неосолено масло
- 30 г тъмно кафява захар
- щипка морска сол
- 2/3 ч.ч. вода
Начин на приготвяне:
1. Сложете 2/3 от плодовете в неръждаем съд с малко масло и оставете да къкри за 2 мин., докато се получи сироп. Свалете от огъня и сложете в купички за сервиране. Заделете. Оставете другите плодове на стайна температура или ако са замразени, ги размразете и пак оставете на стайна температура.
2. Сложете овесените ядки с водата и щипка морска сол в тенджерка и изчакайте да заври. Намалете котлона и оставете да къкри около 3 мин. до омекване. Изсипете получената кремообразна смес върху плодовете и изчакайте да се образува кръгче от сиропа по ръбовете.
3. Сложете бучка масло върху овесената каша, поръсете с останалата кафява захар и изчакайте да се разтопи. Украсете с останалите плодове и поднесете с кафе и заквасен хляб.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ