Регистрация

Виетнамска оризова каша с пилешко

Виетнамска оризова каша с пилешко
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 2945

Нетрадиционна рецепта за пилешки бутчета с ориз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За бульона:

  • 5 цели пилешки бутчета, необезкостени и с кожата
  • 1 парче пресен джинджифил (около 5 см), обелено и разполовено по дължина
  • 5 цели скилидки чесън, обелени
  • 1 глава лук, обелен и нарязан на четвъртинки
  • 10 зърна черен пипер

За оризовата каша:

  • 2 с.л. зехтин
  • 3/4 ч.ч. жасминов ориз, измит и отцеден
  • 2 скилидки чесън, фино нарязан
  • 3 лука шалот, нарязани на кубчета
  • 1 с.л. пресен смлян джинджифил
  • 4 стръка зелен лук, нарязан на тънки филийки (бялата част за супата, а зелената за украса)
  • 2 с.л. рибен сос
  • фина морска сол и прясно счукан черен пипер на вкус
  • шепа пресни листа виетнамски кориандър, нарязани
  • шепа пресни листа тайландски босилек, нарязани
  • шепа пресни листа мента, нарязани
  • резени лайм (по желание)

Начин на приготвяне:

1. За да направите бульона, сложете първите необходими продукти в тенджера за супа и я напълнете със студена вода. Оставете да заври и намалете котлона. Оставете пилето да къкри около 25 мин. или до пълна готовност. Извадете го от бульона и оставете да се охлади. Отстранете костите, като запазите месото на едри късове. Върнете костите и кожата в бульона и продължете с варенето, а накъсаното пилешко заделете за после. Продължете да добавяте гореща вода в бульона, така че продуктите да са постоянно покрити през времето, през което се варят - поне 2 часа, а най-добре 6 часа или повече. Когато е готово, прецедете бульона през фина цедка в друг съд. Отстранете твърдите продукти.

2. Изплакнете и отцедете ориза. Сготещете малко зехтин в тиганче и запържете шалота, джинджифила, чесъна и ориза и разбърквайте, докато оризът поеме ароматите и се покрие напълно с мазнина. Прехвърлете го в къкрещия бульон и варете още 30 мин. или докато оризът омекне. Добавете бялата част на зеления лук, рибения сос и овкусете със сол и пипер.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта