Оризова каша с пиле
Средно | Порции 4
| Видяна: 3586
Ориз с гъби, пилешко и лук.
Необходими продукти:
- 1 литър вода
- 1 чаша ориз
- останало от предишно готвене пилешко месо, накъсано на малки парченца
- 2 стрък пресен лук, ситно нарязан
- 3 с. л. гранули пилешки бульон
- 1 с. л. сол
- 2 с. л. лъжици сусамово олио
- бял пипер
- нарязани гъби
Начин на приготвяне:
1. В дълбока тенджера кипнете водата, сложете ориза и го оставете къкри на слаб огън докато се свари.
2. Прибавете пилешкото месо, бульона, солта, гъбите и пипера.
3. Оставете на слаб огън за час – час и половина докато се сгъсти. Ако кашата ви се струва прекалено гъста, добавете още малко вода.
4. Добавете сусамово олио и наръсете със ситно нарязания зелен лук.
5. Консумирайте кашата топла.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1.40 ч.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ