Регистрация

Млечна каша от елда с канела

Млечна каша от елда с канела
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 2032

Каша от гречка с мляко и канела.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 ч.ч. елда
  • 1 ч.ч. вода
  • 350 мл пълномаслено прясно мляко
  • 30 г масло
  • 2-3 с.л. кафява захар
  • 1 с.л. канела
  • джинджифил, ванилия на вкус

Начин на приготвяне:

1. В касерола разтопете маслото на умерен огън, добавете измитата елда и разбърквайте докато маслото зацвърчи. Налейте водата, захлупете под капак и оставете да се готви 20 минути.

2. В тенджера изсипете млякото, добавете канелата, джинджифила, ванилията и кафявата захар. Кипнете и махнете от огъня.

3. В две съдинки прецедете млякото. Когато гречката (елдата) е готова, разпределете върху млякото и поднесете. Можете да добавите по желание още сладкарски подправки, мед или допълнително масло.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта