Кюфтета от тиквички с кашкавал и моркови
Зеленчукови кюфтета със сирене и яйце.
Необходими продукти:
- 2-3 тиквички
- сол
- 1 морков
- 1 глава лук
- 50 г кашкавал или друго твърдо сирене (гауда, пармезан)
- листата на стръкче босилек
- листата на 5 стръка магданоз
- 2 стръка пресен лук
- 2 скилидки чесън
- 2 яйца
- 2 с.л. царевично или картофено нишесте
- 1 ч.л. захар
- 2-4 с.л. олио или мас за готвенето
Начин на приготвяне:
1. Тиквичките обелете, махнете вътрешността със семките, ако има такава и рендосайте на едро ренде. Посолете с 1 ч.л. сол и разбъркайте. Оставете настрана за 15 минути.
2. През това време рендосайте моркова и го прехвърлете в купа.
3. На ситно ренде рендосайте лука, прехвърлете в цедка и отцедете водата. След това добавете при моркова.
4. Взимайте с шепи от тиквичките и изстисквайте хубаво с ръце, за да изтече влагата им. Изсушената сърцевина добавяйте при останалите зеленчуци.
5. Разбъркайте зеленчуците, добавете ренодсаното на ситно твърдо жълто сирене, наситнените листа босилек, магданоз и нарязания на ситно пресен лук. Пресирайте отгоре чесъна и разбъркайте.
6. Разбийте яйцата в купичка, залейте зеленчуците и смесете. Добавете нишестето и захарта, разбъркайте финално и дръпнете настрана.
7. Сгорещете малко мазнина в тиган с незалепващо покритие. Със супена лъжица или лъжица за сладолед гребвайте от сместа и оформяйте сплеснати кюфтенца. Гответе за по 5 минути от страна на слаб към умерен огън.
8. По желание сервирайте с чеснов сос и украса от копър.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ