Зеленчукови палачинки от картофи и лук
Гарнитура с картофи или мезе за бира с рендосани картофки и златна коричка.
Необходими продукти:
- 6 картофа
- 1 глава лук
- 1 яйце
- 2 с.л. брашно
- растителна мазнина за пържене
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Обелете картофите и ги рендосайте
2. Направете същото и с лука.
3. Разбийте яйцето.
4. В купа смесете първо лука и картофените стърготини, след това ги залейте с яйцето и добавете брашното. Размешайте много хубаво съставките и сложете сол и пипер на вкус.
5. Сгорещете олиото и си пригответе съд, застлан с домакинска хартия, която да изпие излишната мазнина от вашите пърженки.
6. Оформете с ръце сплеснати палачинки от зеленчуковото тесто и пържете до златисто и от двете страни.
7. Поднесете като гарнитура към месо или като предястие с млечен сос, майонеза, кетчуп или друг вид дип за потапяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ