Зеленчукови кюфтета със спанак и нахут
Фалафели със спанак, нахут и таханов сос.
Бон Апети
Излъчен на 10.04.2017
Лора и Стоян дават идея как да си направим едни различни домашни фалафели в зелено, които да зарадват постещи и вегани със своята оригиналност и неповторим вкус. Консервите нахут се отцеждат от течността, а спанака се кипва и се шокира в ледена вода. Трябва листенцата да се отцедят много добре, за да не навлажняват сместа, която и без това сгъстяваме с брашно.
Първо се пюрират заедно спанака и нахута до получаването на гъста зелена смес. После се овкусява с кимион, кориандър и сол, добавят се бакпулвер и сода за набухватели и се слагат галета и брашно за спойка. Именно те гарантират хрупкавата коричка на фалафелите. Тях оформяме с ръце и пържим на маслена баня. А за поднасянето им водещите предлагат сос от тахан с лимонов сок и зехтин. Освен това и една купа с прясна салата няма да стои никак зле на трапезата. Вижте какво точно поднасят.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ